Bed & Breakfast beginnen? Zo richt je de slaapkamer in
Thuis

Bed & Breakfast beginnen? Zo richt je de slaapkamer in!

Je kent programma’s als ‘het roer om’ en ‘ik vertrek’ vast. Mensen die na jaren een kantoorbaan hebben gehad, het compleet anders gaan doen. Veel van deze mensen kiezen ervoor om in het buitenland een Bed & Breakfast (B&B) te beginnen. Wat zeg nou zelf, wie droomt daar stiekem niet van? Een kleinschalig hotel in een zonnig oord. 

Waar moet ik op letten bij het openen van een Bed & Breakfast?

Er zijn tal van onderdelen belangrijk om je B&B succesvol te maken. Wie is je doelgroep? Zit je op de juiste locatie? Is het voldoende toeristisch? Hoe zijn de voorzieningen? En niet geheel onbelangrijk, hoe is de slaapkamer en hoe ligt het bed? Waar je op veel vragen vooraf goed onderzoek hebt gedaan, is het inrichten van een slaapkamer weleens het ondergeschoven kindje. En dat is zonde, want uiteindelijk brengen gasten veel van hun tijd door in de slaapkamer en op bed.

Stijl van de slaapkamer

Voordat je begint aan de inrichting van de slaapkamer is een gewenste stijl te bepalen. De stijl kan bijvoorbeeld modern zijn, maar ook klassiek. Belangrijk dat stijl van de slaapkamers goed matchen met de rest van de B&B. Naast de juiste stijl hanteren, is comfort ook van belangrijk. Zo heb je hele comfortabele hotelbedden die ook nog eens goed betaalbaar zijn om de gehele B&B te voorzien van dezelfde kwaliteit bedden, zonder dat dit een vermogen hoeft te kosten. Een bed is de eyecatcher van een hotelkamer. Test jij je hotelbed ook altijd als je een hotelkamer inkomt? Waarschijnlijk doet iedereen het en dat is heel normaal. Even voelen hoe fijn het bed ligt en hoe zacht het beddengoed is. Een dekbedovertrek van de juiste kwaliteit en lange levensduur zijn onmisbaar. Een Egyptisch katoen dekbedovertrek staat bekend om ijn hoogwaardige kwaliteit en geeft de slaapkamer net even meer cachet. Naast het bed, de eyecatcher van de slaapkamer, is de stijl van de rest van de slaapkamer ook van belang. Belangrijk is dat je overal dezelfde stijl hanteert en in de slaapkamer niet wisselt tussen modern strak en klassiek.

Een goede nachtrust zorgt voor tevreden gasten

Behalve de uitstraling, is het comfort ook van belang. Je kan wel een heel mooi bed hebben, maar als deze niet lekker licht en de gast geen goede nachtrust heeft, is de gast alsnog ontevreden. Zorg dat u ook voor het comfort voor de juiste hotelbedden kiest. Een goede nachtrust zorgt voor tevreden gasten en daar doe je het uiteindelijk voor.