Stedentrips

Top 3 locaties voor een stedentrip

Een stedentrip is de perfecte manier om een nieuwe stad te ontdekken en even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Hieronder lees je over 3 geweldige bestemmingen voor jouw volgende stedentrip. Wat is jouw volgende bestemming?

Ljubljana

Een stedentrip naar Ljubljana is misschien niet het eerste wat in je op komt, maar de Sloveense hoofdstad is de afgelopen jaren een steeds populairdere bestemming geworden. En dat is volledig terecht, want het pittoreske stadje is perfect voor een weekendje weg. Ljubljana is relatief klein voor een hoofdstad. Een weekend is dus ruim voldoende tijd om de stad te zien. Het kleine stadje heeft schitterende architectuur en een sprookjesachtige uitstraling. ‘s Avonds geniet je van een heerlijk diner bij een van de vele restaurantjes aan de rivier die door de stad loopt en word je vermaakt door de vele talentvolle straatartiesten.

Groningen 

Blijf je liever in Nederland, dan is Groningen een echte aanrader. In de bruisende studentenstad Groningen is voor iedereen wel wat te beleven. Na een heerlijke dag shoppen rust je uit onder het genot van een borrel op een van de vele terrasjes in de binnenstad. Ben je niet zo’n shopper, dan is er genoeg moois te zien wanneer je door de stad loopt. Alleen het station van Groningen is al een plaatje. Ook voor een heerlijk avond stappen is Groningen de perfecte bestemming. Met 50.000 studenten is het iedere avond feest.

Boedapest

De echte favoriet is de Hongaarse stad Boedapest. Deze bestemming is niet voor niets razend populair. Iedere zomer komen hier hordes toeristen naar toe voor het bekende festival Sziget, maar ook de rest van het jaar is hier genoeg de beleven. Vanaf maart/april is het weer in Boedapest vaak al heerlijk. Je komt helemaal tot rust in een van de bekende badhuizen of geniet van een onvergetelijke avond uit in een van de Ruin Bars.  Ook een picknick op Margaret Island mag niet ontbreken wanneer je Boedapest bezoekt. Wil je de stad toch even ontvluchten? Dan ben je met de trein binnen no time bij het Balatonmeer. Dit ondiepe meer is heerlijk op een zonnige dag.