elektrische fiets
Activiteiten

Ga dit weekend op pad met je elektrische fiets!

De zomer komt langzaam ten einde, wat vaak helaas ook een einde betekent aan het mooie weer. Haal daarom nog alles uit de zomer en geniet er van nu het nog kan. Ga bijvoorbeeld in het weekend lekker een rondje fietsen op een elektrische fiets. In deze blog praten we hier meer over.

De voordelen van een elektrische fiets

Een elektrische fiets heeft veel voordelen ten opzichte van een normale fiets. Het grootste voordeel is de trapondersteuning. Deze zorgt ervoor dat het een stuk minder moeite kost om lange afstanden af te leggen. Daarnaast zorgt deze ervoor dat je een snelheid tot wel 25 kilometer per uur kan bereiken, wat er dus ook voor zorgt dat je een stuk sneller gaat dan op een normale fiets. Je kan de trapondersteuning zo hoog of laag zetten als dat je zelf wilt, afhankelijk van hoe makkelijk je het jezelf wilt maken. Door deze voordelen zul je voor kleine afstanden een stuk sneller kiezen voor de fiets in plaats van bijvoorbeeld de auto. Dit zorgt er dus voor dat je nog lekker kan genieten van het zomerse weer!

Ga goed voorbereid op pad 

Wanneer je besluit een dagje op pad te gaan met de elektrische fiets, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Ten eerste is het van belang dat je zorgt dat je accu voldoende opgeladen is, anders kan je immers niet genieten van de bovengenoemde voordelen. Maak er een gewoonte van om na het fietsen altijd even te controleren hoe vol je accu nog is, en laad hem zo nodig op. Op deze manier kom je nooit voor verrassingen te staan wanneer je weg wilt met de elektrische fiets. Daarnaast is het ook handig als je van tevoren alvast een route uitkiest die je wilt gaan fietsen. Houd er hierbij rekening mee dat je op een elektrische fiets sneller gaat dan op een normale fiets, en dus dat je een wat langere route kan fietsen dan normaal. Ten slotte is het natuurlijk belangrijk om voldoende water en eten mee te nemen, maar uiteraard is het ook leuk om ergens bij een restaurant te pauzeren!

Kies de elektrische fiets die bij jou past

Er zijn veel verschillende soorten elektrische fietsen. Hierdoor is er voor iedereen dus wel een fiets die bij zich past. Zo zijn er elektrische stadsfietsen, die geschikt zijn voor alledaags gebruik, en dus ook om in het weekend een dagje mee op pad te gaan. Mocht je een wat sportiever weekend willen, dan zijn er bijvoorbeeld elektrische mountainbikes of racefietsen. Ten slotte zijn er elektrische bakfietsen voor wanneer je met je kinderen op pad wilt, maar ze zelf nog niet kunnen fietsen. Voor al deze fietsen en nog meer, bekijk eens het aanbod aan elektrische fietsen van Matrabike