windsurfen
Activiteiten

Enkele tips voor de eerste keer windsurfen

Hou je ervan om op het water te zijn en heb je altijd al eens willen windsurfen? Pak dan je kans tijdens een windsurftraining en wordt steeds beter. Tijdens windsurflessen krijg je steeds meer begeleiding en verdieping in de techniek van het windsurfen. Het is een heerlijke bezigheid en door goede instructies krijg je de basis al snel onder de knie. Wil jij je voorbereiden op de eerste lessen? Lees dan snel verder! 

Goede wind is essentieel  

Het klinkt logisch, maar zonder wind kom je tijdens het windsurfen niet ver. Begin niet direct met windsurfen als het te hard waait. Dit kan je eerste les als windsurfer toch behoorlijk lastig maken. Ook is het vooral als beginner fijner als de wind naar land waait, waardoor je niet direct de zee wordt opgeblazen en gered moet worden. Door wind op het land te hebben kom je gemakkelijker terug. Het voordeel daarvan is dat je je kan focussen op het oefenen en de techniek van het windsurfen in plaats van hoever je van land af bent en of je wel terugkomt. Dus let op als beginner hoe de wind staat en hoe hard het gaat. 

Vaak ben je te bang 

Op het water kan je een goede smakkerd maken. Toch ontkom je als beginnende windsurfer niet dat je van je plank valt. Zo simpel is het namelijk nog niet. Dit overkomt iedereen, maar toch is het belangrijk dat je door blijft gaan. Stop niet en durf te vallen. Door in te houden zorg je ervoor dat de techniek vermindert of verkeerd wordt toegepast, waardoor het risico op vallen juist verhoogd wordt. Kijk naar je techniek en begrijp wat er fout gaat, zodat het de volgende keer nog beter gaat. Geef alles wat je hebt en voor je het weet scheur je het water over. 

Zorg voor een goede houding  

Een goede houding is van belang. Tijdens het sturen is het belangrijk dat je goed je heupen en ook je knieën gebruikt. Hierdoor zal je minder energie verbruiken dan dat je doet als je een rechte houding aanneemt. Door alle inspanning die je levert tijdens je eerste keren windsurfen, krijg je veel spanning op je spieren. Veel spanning veroorzaakt krampen, verzuring en pijn op je spieren. Zorg er dus voor dat je een fijne, ontspannen en rechte houding aanneemt tijdens het windsurfen. Denk jij na de trainingen dat dit wel wat voor jou is en ben je niet meer weg te slaan van het surfboard? Scoor dan een te gek windsurfboard bij Windsurf Makkum om elke week heerlijk het water op te gaan!