Activiteiten
Activiteiten

De leukste activiteiten voor het weekend

Na een week hard werken, is het tijdens het weekend tijd om de batterij weer even op te laden. Dit kan natuurlijk thuis op de bank, maar er zijn genoeg leuke uitjes waarmee je tijdens het weekend je gedachten helemaal kunt verzetten. Hieronder wat inspiratie:

Ga de natuur in

De natuur is de ideale plek om tijdens het weekend even helemaal op te laden. Maak een mooie wandeling in de bos of op de hei, ga een stuk fietsen of waai lekker uit op het strand. Ondertussen stop je bij een terrasje of geniet je van een lekkere zelfgemaakte picknick. Wil je echt even een weekend helemaal ontsnappen? Boek een huisje op de Veluwe of zet je tentje ergens op.

Bezoek een nieuwe stad

Vaak vergeten we hoeveel moois Nederland eigenlijk te bieden heeft. Het weekend is het perfecte moment om op verkenning te gaan. Pak de auto of de trein naar een stad waar je nog nooit bent geweest. Je kunt een rondleiding doen door de stad of een leuk museum bezoeken. Ontdek de leukste winkels, terrasjes en restaurants waar je nog nooit van hebt gehoord. Je hoeft je natuurlijk niet tot Nederland te beperken. Ook steden in België of Duitsland zijn goed binnen een dag te doen. Zelfs Parijs kan in één dag!

Lekker koken

In het weekend kun je echt de tijd nemen om wat lekkers op tafel te zetten. Kook samen met je partner, gezin of vrienden een uitgebreid diner, laat iedereen een gerecht meenemen of steek de barbecue aan (als het weer het toelaat). Dek de tafel mooi een steek de kaarsjes lekker aan. Wil je je kookkunsten nog wat verder ontwikkelen? Probeer eens een kookworkshop.

Filmmarathon 

Toch liever een weekendje op je gemak op de bank? Houd een filmmarathon. Gooi een matras met kussen op de grond, haal voldoende lekkers in huis en geniet samen of alleen van jouw favoriete films.